Om Motståndsforum

Annons Facebook————————————————————————–
VI VIKER INTE EN TUM
– SAMLING TILL MOTSTÅNDSFORUM!
————————————————————————–
● Fredag 18 mars, kl 18.00-21.00:
☆ ALP ALTINÖRS – vice ordförande i turkiska vänsterpartiet HDP
☆ ALEX MERLO – från Podemos (Anticapitalistas) i Spanien
☆ CALVIN PRIEST – från Bernie Sanders-kampanjen i USA,
☆ JENNY BENGTSSON – ordförande Hotell- och Restaurangfacket, avdelning 2.
+ KIKI NILSÈNIUS, underhållning.

● Lördag 19 mars, kl 10.00-16.00:
Rådslag om framtiden.

På förra årets RÖTT FORUM diskuterade hundratals deltagare kampen på arbetsplatserna, mot rasism, sexism och för miljön. Hur bygger vi vidare på den diskussionen i förhållande till våra uppgifter här och nu? Vilka gemensamma ställningstaganden kan vi göra, och, framförallt, hur organiserar vi oss framöver för att kämpa tillsammans? Kom med du också, det är dags nu!

✅ På MOTSTÅNDSFORUM deltar representanter för vänsterrörelser runt om i världen. På deltagarlistan står Calvin Priest, från Bernie Sanders-kampanjen i USA, Alex Merlo, från Podemos i Spanien, Alp Altınörs, vice ordförande i turkiska vänsterpartiet HDP, liksom Jenny Bengtsson, ordförande Hotell- och Restaurangfacket, avdelning 2. Inspirerade av dessa exempel tar vi oss an frågan hur vi bygger ett motståndsnätverk där vi alla kan samlas – fackföreningsfolk och vänsteraktivister, antirasister och förortskämpar, feminister och klimataktivister, fredsrörelser och solidaritetsgrupper.

✅ Flyktingstopp, dumpade kollektivavtal, sociala nedskärningar och ett växande utrymme för högerextremism – i ett slag vändes den fantastiska solidaritetsrörelsen för flyktingar när regeringen med stöd av borgerligheten slog igen dörren. Sällan har det breda engagemanget underifrån för humanitet och gemensamt ansvar fått ett sådant hugg i ryggen. Det löjeväckande talet om att övriga Europa nu ska förmås att ta sitt ansvar har redan vederlagts. Olika regeringar tävlar nu i skärpt lagstiftning ”i avskräckande syfte” medan bomberna i de krigsdrabbade länderna och områdena faller allt tätare.

Allt detta är ett uttryck för den globala kapitalismens allt mer förvärrade ekonomiska, sociala, politiska och ekologiska kriser.

✅ På vår egen hemmaplan växer högerextremismen, och nazister ger sig med förnyat självförtroende ut på gatorna.

När högerextremism är på frammarsch, välfärden förfaller, arbetsgivarna spänner musklerna för att utmana den fackliga rörelsens möjligheter att försvara och upprätthålla kollektivavtalen och den globala uppvärmningen hotar den mänskliga civilisationen, då finns inget utrymme för reträtt. Istället för politiskt missmod och demoralisering måste arbetar- och vänsterrörelsen samla sig till beslutsam motoffensiv.

Hur kan vi ingjuta hopp och slå tillbaka arbetsgivarna och högern? Hur tar vi kampen med extremhögern? Som ett led i samlingen av vår tids livsnödvändiga aktivism planerar vi ett nytt Rött Forum – MOTSTÅNDSFORUM – den 18-19 mars på ABF-huset i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s