Jenny Bengtsson kommer till Motståndsforum!

”Fackföreningsrörelsen i Sverige är enorm. Men den är samtidigt riktigt hårt ansatt. Det finns stora ekonomiska intressen i att sabotera rörelsen och förhindra människor att kunna organisera sig och driva på om bättre löner och villkor. Nu går Sverige in i avtalsrörelse och styrkemätningarna kommer att vara otroligt avgörande. Men i slutändan handlar allt om hur vi har det på golvet, på våra arbetsplatser. Det är där den riktiga kampen förs – och måste föras.

Jag har varit fackligt aktiv i närmare tio år och har hunnit se otaliga kränkningar av både lagar, avtal och mänskliga rättigheter på arbetsmarknaden. Det gäller att aldrig tappa hoppet och viljan att göra något, vad man än kan, åt situationen. Det handlar om oss, om vårt värde och vår kamp.

Evenemang som MOTSTÅNDSFORUM är bra för att ena människor och sprida ordet om att det går att åstadkomma förändringar, bara vi går ihop och tar striden tillsammans. Tiden är här för en vänstervåg. Den behövs för att skölja bort fascism och kapitalism. Rörelsen har börjat och den försiggår över världen. Nu måste vi axla den här. Vi har gjort det förut – vi kan göra det igen.”

talare banner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s