Anti Trump Day Stockholm 21 januari

Skärmavbild 2016-11-28 kl. 11.30.07 em.png

Försvara människovärdet – Slå tillbaka högervågen!

Det amerikanska presidentvalet har öppnat dörrarna på vid gavel för reaktionära och högerextrema krafter världen runt. Antidemokratiska, extremnationalistiska och rentav fascistiska grupper vädrar morgonluft. Kvinnors, flyktingars och minoriteters rättigheter, arbetares fackliga villkor, HBTQ-personer, välfärds- och klimatansvar angrips på bred front.

Det är hög tid för alla som försvarar människovärdet och ett samhälle byggt på solidaritet och jämlikhet att gå till motoffensiv. I USA samlas redan breda rörelser för att inför presidentinstallationen den 20 januari visa att miljoner amerikaner inte stillatigande accepterar en regim som bygger på hat, förakt och förtryck. De miljontals unga som kampanjade för Bernie Sanders är på fötter, arbetare och minoriteter förenas till motstånd, kvinnor mobiliserar över hela USA till försvar för aborträtten och lika villkor.

Deras exempel följs runt om i hela världen. Här i Sverige tar vi upp budkavlen och samlar till en massprotest i Stockholm mot ”trumpismen” och till försvar för människovärdet den 21 januari.

Vi uppmanar alla demokratiförsvarare och jämlikhetsförkämpar att förenas till en landsomfattande rörelse tillsammans med det amerikanska och internationella motståndet. Arbetar- och fackföreningsfolk, kvinnoaktivister, flyktingförsvarare och antirasister, klimatkämpar och HBTQ-gemenskaper, rasifierade och välfärdskramare – tillsammans kan vi bli till ett mäktigt globalt solidaritetsblock som trycker tillbaka avgrundshögern.

Nu drar vi igång mobiliseringen inför Anti-Trump Day 21 januari i Stockholm. Alla grupper, folkrörelser, aktivister och enskilda som delar vår viljeinriktning, kom med och bygg en väldig rörelse! Sprid initiativet över hela Sverige. 


Tillsammans är vi starka! Tillsammans kan ingenting stoppa oss!

Var med och bygg rörelsen, bjud in dina bekanta och dela sprid eventet! https://www.facebook.com/events/1128979733883344/

 

Annonser

En tanke på “Anti Trump Day Stockholm 21 januari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s