People’s Climate March 29 april

Lördagen den 29 april kommer människor att samlas till en global manifestation – Peoples Climate March i Sverige och i resten av världen.

Vi kommer att manifestera för kraftfulla klimatåtgärder, för fred, hållbara jobb, för kvinnors villkor, en solidarisk flyktingpolitik och för urfolkens rättigheter.

Förhållandet mellan mänskligheten och miljön är ur balans. Överproduktionen och överkonsumtionen i samhället stannar inte upp. Kapitalismens viktigaste fråga är ekonomisk tillväxt och för att nå sina mål kommer den att fortsätta med förödelsen av de ekologiska förutsättningarna för vår civilisation i dag, i morgon, nästa år och alla andra år tills vi inte längre kan bära krisen.

Vi har stora sociala, ekonomiska och ekologiska behov såsom bostäder, skolor, infrastruktur, hälsovård, miljösanering som inte tillgodoses ens i den industrialiserade världen medan det i större delen av den tredje världen saknas elementära avloppssystem, rent vatten, skolor, hälsovård, miljösanering för att inte tala om sysselsättning. 300 år av kapitalistisk ”utveckling” har lett till enorma klyftor mellan rika och fattiga. I dag får nästan hälften av världen (>3 miljarder människor) klara sig på mindre än 2,50 dollar om dagen, 80 % av mänskligheten lever på under 10 dollar om dagen. Samtidigt äger den rikaste procenten över 40% av världens rikedomar!

Så länge som vi lever med detta system kommer vi att förstöra vår planet och vi har bara en sådan! Enda alternativtet, hur omöjligt det än låter, är att införa en global ekonomisk demokrati, en radikal politisk demokrati nerifrån upp, som störtar alla regeringar som företräder de allra rikaste i världen och som lägger grunden för en ekosocialistisk civilisation!

Kom med och marchera tillsammans för en hållbar framtid!

Rött Forum Stockholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s