Stoppa företaget Tammuz Nordic: Protest mot kommersiellt surrogatmödraskap

surrogat

Mellan 400 000 och 900 000 kronor. Så mycket kostar det att köpa ett barn från det israeliska företaget Tammuz som nyligen öppnat en filial i Stockholm, under namnet Nordic Surrogacy.

Tammuz håller i dag en informationsträff om surrogatmödraskap, som de marknadsför som de ofrivilligt barnlösas räddning.

Men bakom de fina orden finns en människofientlig miljardindustri som tjänar stora pengar på fattiga kvinnors kroppar och handel med barn: en utförsäljning och kommersialisering av livets uppkomst.

Den kvinna i Ukraina eller USA som ställer upp på att leverera produkten – det vill säga, föda barnet – förlorar beslutanderätten över sin egen kropp. ”När processen startat får ingen part backa”, som Tammuz vd i Sverige säger. Rätten till abort och rätten att behålla det barn man föder ska inte kunna avtalas bort.

Surrogatmödraskap är fortfarande förbjudet i svensk sjukvård, men Tammuz går runt lagstiftningen. Industrin hör till de mest extrema exemplen på hur kapitalismen och patriarkatet samarbetar för att tjäna pengar på exakt allt.

Just nu är Tammuz Nordic ute på en konferensturné för att marknadsföra sig i olika städer. I Göteborg möttes de av protester. Nu är det Stockholms tur. Vi uppmanar alla som inte accepterar detta globala utnyttjande av kvinnors kroppar att höja sina röster med oss.

  • Nej till kommersiellt surrogatmödraskap!
  • Här pågår människohandel!
  • För kvinnors frigörelse!

Aktionen organiseras av RÖTT FORUM, ett nätverk som samlar vänsterkrafter från olika organisationer och nätverk, antirasister, feminister och fackliga gräsrötter i Stockholm.

Bjud in dina vänner via Facebook:

Feministisk aktion mot kommersiellt surrogatmödrarskap

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s